نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

خنديدن و نخنديدن نوزاد مي‌تواند راهي براي ارزيابي سلامت او باشد. در گذشته خنديدن نوزاد تعابير متفاوتي داشته و معياري براي پي بردن به شخصيت نوزاد بوده است. امروزه، خنديدن يا نخنديدن نوزاد در دوران شيرخوارگي علتي زير بنايي دارد و نشانه مهمي براي متخصصان است كه با توجه به آن، به سلامت نوزاد و رشد او پي مي‌برند. در صورتي كه در اين زمينه با سوالاتي روبه رو هستيد حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: خنديدن و نخنديدن نوزاد چه معنايي دارد

خنديدن نوزاد | بازتاب لبخند چيست؟

بازتاب‌ها، نوعي پاسخ غريزي نوزاد به محيط هستند كه ارزش بقا دارند، تعداد زيادي از اين بازتاب‌ها توسط دانشمندان كشف شده كه يكي از اين بازتاب‌ها، بازتاب لبخند مي‌باشد. هرچند كه دانشمندان به علت رخ دادن اين بازتاب پي نبرده‌اند، اما بازتاب لبخند زدن قبل از تولد تا يك ماهگي ديده مي‌شود و از اوايل دوماهگي بخند نوزاد معنا دار مي‌شود.

تفاوت بازتاب لبخند و لبخند واقعي

بينايي نوزاد ديرتر از بقيه حواس كامل مي‌شود، از اين رو محرك‌هاي جالب توجه را در ماه اول به صورت تار دريافت مي‌كند و لبخند‌هاي نوزاد در ماه اول بازتاب لبخند است كه به صورت اتفاقي رخ مي‌دهد و زود ناپديد مي‌شود، اما لبخند واقعي در پاسخ به محرك‌هاي بيروني مثل صداي مادر، ديدن پدر اتفاق مي‌افتد.

خنديدن نوزاد از چه سني شروع مي شود؟

تولد تا يك ماهگي

نوزاد تازه متولد شده معمولا تبسمي در حالت شير خوردن، خوابيدن يا در زمان‌هاي بيداري دارد، اما اين لبخند معناي به خصوصي ندارد، ديد نوزاد در ماه اول بعد از تولد تار است و اين لبخند در اثر تعامل با مادر و اطرافيان نيست. نوزاد به طور كامل به عضلات صورت خود كنترل ندارد و تلاش مي‌كند تا كمي آن‌ها را حركت بدهد.

يك تا چهار ماهگي

با رشد و كامل شدن ارتباط بين مغز و اندام‌ها، كودك مي‌تواند لبخند كاملي نشان بدهد، لبخند كودك معناي اجتماعي دارد و راهي براي ارتباط برقرار كردن با اطرافيان است. تا چهار ماهگي كودك دلبستگي را با مراقبان اوليه تشكيل مي‌دهد، باديدن مراقبان اوليه دست از گريه كردن برمي‌دارند، ارتباط چشمي قوي دارند و لبخند مي‌زنند.

چهار تا شش ماهگي

بين چهار تا شش ماهگي، سرعت اجتماعي شدن كودك افزايش مي‌يابد و علاقه دارد كه با اطرافيان بخندد و در آغوش كشيده شود. كودك در اين سن تلاش مي‌كند تاثيرگذار باشد و طنازي مي‌كند. حالات چهره‌اي متنوعي را مثل اخم، شادي، ترس، شگفتي وتوجه به نمايش مي‌گذارد تا بهتر ارتباط برقرار بكند.

شش تا نه ماهگي

در طي اين دوره، كودك تمايل دارد مورد عشق و توجه والدين و مراقبان مهم قرار بگيرد. كودكان در اين سن ياد مي‌گيرند به مراقبان خود اعتماد بكنند. حافظه تصويري كودكان در اين سن شكل گرفته و چهره مراقبان خود را به ذهن مي‌سپارند و آن‌ها را از غريبه‌ها تشخيص مي‌دهند و هنگام ديدن غريبه‌ها، ترس و ناراحتي خود را نشان مي‌دهند و با ديدن مراقب خود ترس و ناراحتي‌شان از بين مي‌رود و كودك به والدين خود لبخند مي‌زند و به سمت آن‌ها مي‌رود.

نه تا دوازده ماهگي

تا پايان يك سالگي كودك به صورت آشكارا، والدين و مراقبان اصلي خود را ترجيح مي‌دهند و محبت خود را به والدين نشان مي‌دهد. كودك در صورت نبود والدين، نگران و ناراحت است و گريه سر مي‌دهد به اين رفتار اضطراب جدايي مي‌گويند كه كودك به هنگام ديدن والدين خود به صورت آشكارا واكنش نشان مي‌دهد. واكنش كودك در اين لحظه بيانگر سبك دلبستگي كودك با والدين به خصوص مادر است.

آيا نخنديدن نوزاد نشانه آسيب است؟

خنده كودك به معني رشد اجتماعي و عاطفي كودك است، از لبخند زدن، خنديدن، گريه كردن و … مي‌توان نوع تعاملات كودك را پيش بيني كرد. اگر كودك شما زياد مي‌خندد يا كم مي خندد، بي دليل نگران نشويد، ميزان خنديدن نوزاد به ميزان اجتماعي بودن او بستگي دارد.

موردي كه مي‌تواند قابل بررسي باشد، اين است كه كودكي به لحاظ سن رشدي بايد لبخند بزند و بخندد، اما هنوز نخنديده يا لبخند نزده است. نخنديدن كودك مي‌تواند يكي از علائم اختلال طيف اتيسم باشد. لازم به ذكراست كه نخنديدن نوزاد يكي از علايم اختلال طيف اتيسم است و اين عامل به تنهايي براي تشخيص گذاري كافي نيست، در اين مواقع بهتر است از متخصص كمك بگيريد.

براي خنديدن نوزاد چه كار كنيم؟

بازي كردن و خنديدن، پيوند عاطفي كودك را با مادر و مراقبان اصلي قوي‌نر مي‌كند و حس شوخ طبعي و خلاقيت را بالا مي‌برد. همچنين به تقويت سيستم ايمني بدن و رشد كودك كمك مي‌كند. از اين رو توصيه مي‌شود كه زمان بيشتري را صرف بازي و خنديدن با كودك كنيد. در ادامه چند راهكار براي خنديدن كودك را ذكر كرده‌ايم:

  • شكلك‌هاي خنده دار در بياوريد، اين كار به شناخت عواطف و احساسات چهره‌اي كودك كمك مي‌كند و هم باعث خنديدن كودك مي‌شود.
  • در غالب حيوانات مختلف با كودك خود صحبت كنيد و آواي حيوانات مختلف را در بياوريد.
  • با كودك خود بازي دالي موشه را انجام بدهيد.
  • ترانه‌هاي شاد و كودكانه را پخش كنيد و با آهنگ همخواني كنيد.
  • كودك دلبندتان را روي دست بلند بكنيد و مثل هواپيما در اتاق به پرواز در بياوريد.

سخن آخر

خنديدن يا نخنديدن نوزاد، لزوما نشان دهنده اختلال رشدي به خصوصي نيست، اگر كودك‌تان كم مي‌خندد شايد به مقدار بيشتري بازي و شادي نياز دارد و اگر كودك‌تان زياد مي خندد يعني مسير تربيتي را به درستي طي كرده‌ايد، به غريزه والدگري خود اعتماد بكنيد و نگران اظهار نظرهاي اطرافيان نشويد. براي بالا بردن اطلاعات خود مقاله رشد شناختي كودك را مطالعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: خنديدن و نخنديدن نوزاد چه معنايي دارد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/4  ] [ ۱۴ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب